09:00

Segeltorps IF 1

Referat: Stureby SK Blå - Segeltorps IF 1

Visst var det många som hade väntat så länge på just denna dag, och visst var Sturpens stolthet starka när det var dags att för första gången äntra konstgräset på Nya Söderstadion eller Tele2Arena som den också kallas.

Det var inte bara arenan som var ny utan vi fick även prova på de nya rejält krympta planmåtten och speltiden 3x15 min.

I den första halvleken var det Söders Blå som bäst hittade ytor och använde sina fina skott. Efter tre rejäla vristträffar varav en på frispark kändes 3-0-ledningen både stabil och rättvis. Precis innan paus fick Segeltorp dock in en reducering som gav dem ny energi.

I andra halvlek höjde också motståndarna intensiteten i närkampsspelet, och skapade tryck genom detta. När reduceringen till 2-3 sedan kom var tjejerna lite under press men genom att kollektivt svara upp i det fysiska spelet kunde vi återta initiativet och återigen få utdelning efter att ha tryckt in en retur på ännu ett fint skott utifrån.

I sista halvleken kontrollerar vi händelserna väl fram till slutet när Segeltorp trycker in en retur och återigen får energi. Med stark vilja och skicklighet håller vi ändå undan och tar en 4-3-seger.

Vi checkar av ännu en häftig upplevelse med detta fantastiska gäng och tackar för fantastiskt stöd från föräldrar och lagkompisar!